top of page

 

Våra digitala inslag 

Projektet samarbetar med FabLab och DLC på Högskolan i Halmstad. 

​

FabLab är som en digital slöjdsal - allt du kan göra för hand kan du också göra här - fast istället för stämjärn och synål använder du datorn. Du letar upp eller designar själv vad du vill göra, matar in i datorn och skriver ut det i 3 D skrivaren, skär ut det i laserskäraren eller syr upp det med brodyrmaskinen, plus mycket, mycket mer!

Du behöver absolut inte kunna något om dessa program då vi har duktiga studenter som handleder oss i alla moment. 

​

I hela världen finns det 1278 stycken FabLabs. I Sverige endast TVÅ, varav den ena ligger i Halmstad, den andra i Umeå.

​

På DLC, som står för Digitalt Laborativt Center, kan du testa att spela in mot greenscreen, filma in i 360 grader och skapa en VR-film, göra en modell av en staty som du sedan med digitala verktyg får att se ut att vara 10 meter hög och kanske placerad mitt på torget. Men du får också råd och tips om vilken typ av utrustning du behöver och hur du kan göra bra inspelningar hemma för en billig peng.

​

Eller varför inte skapa filmer för VR-glasögon om platser som det kan vara skönt att ha fått orientera sig i innan man besöker dem fysiskt. 

På så sätt kan du som deltar i projektet både lära dig själv och hjälpa andra. 

våra metoder

PAR i Paradigm kommer från Participatory Action Research och är ett deltagarstyrt förhållningssätt som vi jobbar efter. Det betyder att varje grupp tillsammans skapar gruppverksamhetens innehåll utifrån intressen och behov - i syfte att må bättre och närma sig arbetsmarknaden. 

​

Supported Empolyment är en metod som går ut på att matcha deltagare till rätt jobb och att finnas kvar länge som ett stöd på arbetsplatsen - en trygghet både för den enskilde och för arbetsgivaren. 

Supported Training är i princip samma sak, men med siktet inställt på att pröva olika praktikplatser snarare än att direkt komma i anställning - passar bättre för den som står lite längre från arbetsmarknaden, eller som inte riktigt är på det klara med vilket jobb som kan vara aktuellt. 

Supported Education handlar om att vara ett stöd att söka sig till studier och även här finnas med som ett stöd även under studietiden. 

​

Vi kommer också att hjälpa varje deltagare att samla sitt nätverk kring en Samordnad Individuell Plan - SIP för att deltagaren ska få största möjliga stöd och att alla inblandade parter ska ha en gemensam målbild. 

​

​

​

​

​

bottom of page